пʼятницю, 5 жовтня 2018 р.

Профілактика проявів булінгу

Зовнішність, вимова, поведінка, успіхи в навчанні, статки родини - все це може стати причинами цькування дитини. Тривалі агресивні дії щодо іншого в світі називають булінгом.
Україна - в першій десятці країн Європи за його поширеністю з-поміж 11-15-річних школярів. Вона залишила далеко позаду не лише найбільш соціально благополучні Данію чи Норвегію, але й, приміром, Угорщину та Грецію. Такі дані наводить ВООЗ.
Торік 67% українських дітей або були жертвами, або кривдниками, або свідками булінгу, за даними ЮНІСЕФ. Чверть із них безпосередньо зазнали цькувань. 48% цих дітей нікому не розповіли про пережите.
Чи не вперше в Україні заговорили голосно й одверто про цю проблему.
З метою профілактики проявів булінгу 3 жовтня в Соборненській ЗОШ І-ІІст. ім.В.Гарматія відбулася зустріч з інспектором ювенальної провенції  ТРВП ТВП ГУНП в Тернопільській області старшим лейтенантом поліції Чорнопиським І.Я. та  працівниками центру районного  ЦССДМ.Проведена профілактична бесіда з учнями 5-11 класів щодо недопущення ними адміністративних та кримінальних правопорушень,а також безпеки поводження на дорозі правил дорожнього руху,відповідальності за агресивні дії до інших,невиконання учнівських обов"язків.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар