четвер, 7 березня 2019 р.

У ці березневі дні минає 205 років від дня народження національного пророка, неперевершеного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу – Т. Г. Шевченка.
6-7 березня у Соборненській ЗОШ 1-2ст. ім. В. Гарматія учні та вчителі вшанували пам’ять Великого Кобзаря.
Проникливо і сердечно звучали вірші Шевченка у виконанні Разюк К., Петруся Д., Заячківської Ю., Буряк Ю., Паробка М..
Вірші сучасних поетів про Шевченка декламували: Кузьмяк О. («Шлях до Тараса»), Конет С.(«У шевченковому краю»), Курило М.(«На згадку про Тараса»), Кузьмяк Ю. («Тарасове слово»), Бучинська Д.(«Твоя правда, Тарасе»). Учасники заходу продемонстрували свою любов до поезії, пройнялися духом Шевченкових творів і цим нагадали нам про поетові заповіти.
Активними були учні 9 класу Коньчик О., Буряк Ю., які влучно та правильно відповідали на запитання літературної вікторини «Що ви знаєте про Шевченка?»
Учасники свята переглянули фільм «Край, де народився геній».
Атмосфера свята, вдягнені у вишиванки діти, портрет Кобзаря – усе це свідчить, що традиції українського народу не забуті, вони живуть серед нас, нагадують про наше коріння. А це саме те, чого прагнув, за що боровся великий син України – Т. Шевченко.
Вклонімося поетові до землі за його безсмертне слово, за віру, за надію в те, що над Україною зійде світанкова щаслива зоря волі і добробуту, зоря свободи і розквіту.












Немає коментарів:

Дописати коментар