четвер, 25 травня 2017 р.

Науковий пікнік

Учні  школи з вчителем хімії та біології  Петрів Іриною Богданівною відвідали “Наукові пікніки”,які відбулися у Тернополі. Дим без вогню, золото з йоду, кров на руці без рани, виверження вулканів, гейзери та штучний туман – все це можна було побачити цієї неділі на Театральному майдані .
       Діти мали змогу не лише спостерігати за неймовірними дослідами молодих учених, а й брати в них активну участь.Експерименти  були цікавими як і для учнів початкових класів,так і для старших школярів.Особливо,хімічна реакція “Зубна паста для слона”, коли вогонь, що горить на долоні, але не обпікає - за рахунок мильної піни, просоченої газом. А фаворитом дітей став басейн з неньютонівської рідиною. Це в’язкий розчин води і крохмалю, який витримував вагу людей,і вони не могли потонути в розчині. Цікавою для учнів була інформація,що овочі та фрукти можуть проводити електричний струм. Наприклад,щоб зарядити телефон, потрібно сорок лимонів і тридцять картоплин.
     Складалося враження, що Тернопіль на один день перетворився на місто майбутнього:у повітрі літали дрони, а по землі їздили машинки-роботи, що живляться від сонця.

    Діти були вражені і здивовані.









Немає коментарів:

Дописати коментар