вівторок, 28 січня 2020 р.

ВАСИЛЬ БЕЗКОРОВАЙНИЙ


 Не дарма кажуть, що українці – народ співучий.  Чи не найяскравішим прикладом цього є відомий композитор, піаніст, диригент та музичний діяч Василь Безкоровайний.  Серед багатьох діячів національної музичної культури  ім’я цього композитора є незаслужено призабуте , але його творча спадщина  повертається в Україну.
      Василь Безкоровайний, хоч і змушений був покинути рідну країну, та не забув про неї і продовжував творити в справжньому національному, українському дусі, для нас - українців. Чимало творів чекають своїх виконавців і вдячного слухача, адже постать Василя Безкоровайного заслуговує на увагу і пошану, а його композиторська творчість повинна посісти гідне місце в царині національної музичної культури.
        Цьогоріч в Україні відзначають 140 років від дня народження композитора.
       Вчитель музичного мистецтва Соборненської ЗОШ І-ІІ ст. ім.В.Гарматія Надія Михайлівна Думанська ознайомила  учнів та вчителів з біографією та  творчістю композитора Василя Безкоровайного. Присутні переглянули   документальний фільм ” Особистості: Василь Безкоровайний”, в якому прозвучали вокальні та інструментальні твори українського митця,  виставку музичних збірників композитора.










Немає коментарів:

Дописати коментар