понеділок, 10 лютого 2020 р.

ДО ЮВІЛЕЮ ІВАНА ПУЛЮЯ

3 лютого у Соборненській ЗОШ І-ІІ ст. ім. В.Гарматія  відбувся виховний захід, присвячений 175-ій річниці з дня народження Івана Пулюя. Його підготувала та провела з учнями 8 класу вчитель фізики Маркович Тетяна Петрівна. Учні дізналися про видатного земляка – всесвітньовідомого фізика І.Пулюя, який залишив після себе великий науковий спадок. І.Пулюй був активним громадським діячем, друкував статті на захист української мови. За свідченням очевидців, він знав 15 мов ! У роки І світової війни виступав за відродження української нації. Йому належать слова  : « Нема більшого гонору для чоловіка, як берегти свою і національну честь, та без нагороди вірно працювати для добра свого народу, щоб забезпечити йому кращу долю».
Життя видатного науковця Івана Пулюя зацікавила учнів та учителів, тому вирішили навесні відвідати меморіальні музеї науковця, які знаходяться у селі Гримайлові  Тернопільського району та у місті Тернополі.
Тетяна Петрівна Маркович разом із вчителями фізики шкіл Байковецької  сільської ради взяла участь в урочистостях,  присвячених 175-річчю з дня народження І.Пулюя, які відбувалися у Тернопільському національному політехнічному університеті ім. І.Пулюя. 




Немає коментарів:

Дописати коментар